Gesztenyekocka

Hozzávalók:
A tésztához:
6 tojás, 6 evőkanál porcukor, 10 dkg Rama sütőmargarin, 6 evőkanál finomliszt, fél csomag sütőpor, 2 evőkanál keserű kakaópor

A tepsi kikenéséhez:
margarin, liszt

A krémhez:
1 csomag (49 g) főzni való vanília ízű pudingpor, 3 dl tej, 25-30 dkg porcukor, 20 dkg Rama margarin, 50 dkg fagyasztott gesztenyemassza, 2 evőkanál rum

A tetejére:
6 dl habtejszín, 1 csomag habfixáló, 3-4 evőkanál kristálycukor, 2 evőkanál keserű kakaópor

Elkészítés:

A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, ez elektromos habverővel maximális fokozaton 3-4 perc. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk, 1-2 percig tovább keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összeforgatjuk, egyharmadát az előzőekre szitáljuk, de még nem keverjük el. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a masszára kanalazzuk, óvatosan összeforgatjuk. A többi kakaós lisztet és tojáshabot ugyanígy, két részletben hozzáadjuk. Egy nagy tepsit margarinnal kikenünk, kilisztezünk és a tésztát 30x30 cm-es nagyságban rásimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal kb. 20 perc alatt megsütjük. A krémhez a pudingport a tejben 10 dkg porcukorral ízesítve sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk. A puha margarint először magában, majd a többi porcukorral keverjük habosra. A felengedett puha gesztenyemasszát átpasszírozzuk, a cukros margarinhoz keverjük a hideg vaníliakrémmel együtt, a rummal ízesítjük és egyenletesen a tésztára kenjük. A tejszínt kemény habbá verjük, a vége felé először a habfixálót, majd apránként a cukrot szórjuk bele. Egyenletesen a gesztenyekrémre simítjuk, a tetejére kakaóport szitálunk és rövid időre behűtjük, hogy egy kicsit megdermedjen. Tálaláskor forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.

Elkészítés: 60 perc
Sütési idő: 25 perc

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése