
Elkészítés: 90 - 120 perc
Hozzávalók:
Csokis piskótakarikához:
8 db tojás, 0,16 kg cukor, 0,32 kg liszt, 0,05 kg felolvasztott csokoládé, 0,5 dkg sütőpor
Krémhez:
6,5 dl tejszín, 0,02 kg habfixáló, 0,05 kg porcukor, 0,5 dkg fahéj, 0,35 kg valódi csokoládé, fél szerecsendió ízlés szerint, de el is hagyható, nélküle is finom
Elkészítés:
A piskótakarikához a tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgát egy kevés cukorral habosra keverjük, a cukor maradék részével a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A csokoládét felolvasztjuk és belecsorgatjuk a kihabosított tojássárgába, majd hozzáadjuk a fehérjéből vert habot. Miután óvatosan összekevertük, finoman belekeverjük a lisztet és a sütőport. Tortaformában, 180 C°-os sütőben kb. 30 percig sütjük. A krém elkészítéséhez a tejszínt a porcukorral és a habfixálóval felverjük, 1/4-ét félretesszük a díszítéshez, míg a maradékba belekeverünk 15 dkg csokoládét, a fahéjat és a szerecsendiót. A kihűlt piskótát négybe vágjuk, a csokis tejszínnel megtöltjük, majd a maradék 20 dkg csokoládéval áthúzzuk, a tejszínnel díszítjük.
Forrás:
Marcipáncukrászda
http://www.marcipancukraszda.hu
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése