Királyi csemege

Hozzávalók:
Tésztához:
5 tojás (közepes méretű), 100 g porcukor, 1 tasak vanillincukor, 100 g pirított, darált mogyoró, 100 g zsemlemorzsa

Ezenkívül:
300 ml narancslé, 2 teáskanál rumaroma, 15 db babapiskóta

Krémhez:
300 ml tej, 150 g porcukor, 1 tasak tejkaramellás pudingpor, 250 g lágy margarin

Díszítéshez:
250 ml hideg habtejszín, kevés csokireszelék

Elkészítés:

A tojást a cukorral és a vanillincukorral habosra keverjük. A mogyorót a morzsával jól elkeverjük és a tojásos masszához adjuk. A tésztát az előkészített tepsibe töltjük, tetejét elsimítjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 170 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3. fokozat (előmelegítve).
Sütési idő: kb. 25 perc.

A megsült tésztát egy sütőrácsra tesszük. A narancslevet az aromával elkeverjük és harmad részével a még forró tésztát meglocsoljuk. A krémhez a pudingport a tejjel és a cukorral összekeverjük, sűrűre felfőzzük, majd hagyjuk hűlni. A sütőmargarint habosra keverjük és a pudinghoz adjuk. A fele krémet a kihűlt tésztán egyenletesen elosztjuk. A babapiskótát a maradék aromás narancslébe mártogatjuk, majd a krémre fektetjük. A másik fele krémet rákenjük a babapiskótára. Végül a tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük és a sütemény tetején egyenletesen elsimítjuk. Tetejét csokoládéreszelékkel meghintve, vagy más módon díszítjük. Tálalásig a hűtőben tartjuk.

Elkészítés: 60 perc
Sütési hőfok: 170 ℃
Sütési idő: 25 perc

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése