Hozzávalók:
A tésztához:
55 dkg liszt, 10 dkg cukor, 20 dkg sütőmargarin, 1 sütőpor, 3 tojássárgája, kevés tej
A krémhez:
7,5 dl tej, 5 evőkanál liszt, 1 db citrom, 25 dkg porcukor, 25 dkg sütőmargarin, baracklekvár
A mázhoz:
2 tojásfehérje
25 dkg porcukor
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 4 részre osztjuk, majd 4 lapot sütünk közepes méretű tepsi hátán. A krémet elkészítjük. A tejjel, cukorral, liszttel sűrű pépet főzünk. Kihűtjük, a citrom héját belereszeljük és a citrom levét is hozzáadjuk. A margarint kihabosítjuk és a masszával jól összekeverjük. A lapokat betöltjük. Alsó lapra citromos krém - lap - lekvár - lap - citromos krém - lap. A tojásfehérjéket a cukorral keményre verjük és a tésztára simítjuk.
Elkészítés: 80 perc
Sütési idő: 10 perc
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése