Alpesi teasütemény

Hozzávalók:
50 dkg liszt, 25 dkg porcukor, 20 dkg margarin, 1 csomag sütőpor, 7 dkg reszelt csokoládé, 2 db tojás, 1 db narancs reszelt héja, 5 dkg kristálycukor, 10 dkg lekvár, 1 kiskanál rum

Elkészítés:

A tojásokat habosra keverjük a porcukorral és a margarinnal, majd hozzáadjuk a rumot és a sütőporral elkevert lisztet. A jól kidogozott tésztát kétfelé osztjuk. Az egyik felébe a narancs reszelt héját, a másik felébe a reszelt csokoládét dolgozzuk bele. A tésztát 5 mm vastagságúra sodorjuk, formával kiszúrjuk és kisütőmargarinozott sütőlemezen megsütjük. A narancs ízesítésű korongokat kristálycukorral megszórjuk és sütjük. 2 db nagy gáztepsit tehetünk a sütőbe. A kihűlt korongokat összeragasztjuk lekvárral úgy, hogy felülre kerüljenek a világos, cukrozott korongok.

Elkészítés: 60 perc
Sütési idő: 30 perc

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése