Karamellás sütemény

Hozzávalók:
A tésztához:
9 db tojás, 9 evőkanál víz, 9 evőkanál liszt, 9 evőkanál darált dió, 1/2 sütőpor

A krémhez:
7 dl tej, 2 tejszínes pudingpor, 25 dkg sütőmargarin, 20 dkg cukor

A mázhoz:
csokoládé

Elkészítés:

Lapok:
9 tojás fehérjét kemény habbá verünk 9 evőkanál cukorral és 9 evőkanál vízzel. A cukrot és a vizet váltakozva adjuk a habhoz, majd belekeverjük a tojássárgákat, a 9 evőkanál lisztet és a 9 evőkanál darált diót. A masszát 3 részre osztjuk és sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük, vagy 3 db. háromtojásos piskótát készítünk, külön-külön felverve.

Cukormáz:
30 dkg cukrot karamellizálunk és rákenjük a két megsült és kihűlt lapra. Ez a két lap lesz az alsó és a középső.

Krém: 7 dl tejet 2 csomag tejszínes pudingporral sűrűre felfőzünk. 25 dkg sütőmargarint kikeverünk 20 dkg porcukorral és összevegyítjük a kihűlt pudinggal. A krémet rákenjük a két karamellás lapra, egymásra helyezzük őket, majd befedjük a harmadikkal. Egy vágódeszkára valami nehezéket helyezünk és ezzel kb. 1 órán át préseljük a süteményt.

Máz:
Olvasztott csokoládé. A krém megolvasztja a cukormázat, az pedig átitatja a piskótát.

Elkészítés: 80 perc
Sütési hőfok: 170 ℃
Sütési idő: 45 perc

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése