Tiramisu fagylalt likőrös erdei gyümölccsel

375 ml tej, 8 tojássárgája, 110 g porcukor, 2 evőkanál instantkávé, 125 ml forró tej, 10 darab babapiskóta, 250 g mascarpone, 80 ml tejszín, 60 ml Kahlua (kávé ízesítésű likőr),
100 g apróra vágott étcsokoládé.

Likőrös erdei gyümölcshöz:

500 g eper felezve, 300 g áfonya, 80 ml Kahlua likőr (kávé ízesítésű likőr), 1 evőkanál porcukor, 200 g málna.

Forraljuk fel a tejet egy serpenyőben, majd vegyük le a tűzről.
A tojássárgáját és a cukrot verjük fel krémesen sűrűre egy nagyobb tálban elektromos mixerrel. Folyamatosan adjuk hozzá a forró tejet, verjük tovább, majd öntsük vissza a keveréket a serpenyőbe.
Lassú tűzön, állandó keveréssel főzzük tovább forralás nélkül, amíg a keverék kissé besűrűsödik.
Öntsük át a keveréket egy nagyobb tálba, a tetejét fedjük le fóliával, majd hűtsük le a hűtőben.
Oldjuk fel az instant kávét a forró tejben. A piskótákat fektessük le egy lapos tálban, és locsoljuk meg a kávés tejjel. Hagyjuk állni, amíg a babapiskóta jól megszívja magát.
A mascarponét keverjük hozzá a fagylalthoz, majd forgassuk hozzá a többi alapanyagot és a piskótát.
Öntsük a keveréket egy tepsibe, fedjük le, és tegyük mélyhűtőbe, amíg kissé megszilárdul. Daraboljuk fel a fagylaltot, majd verjük fel egy nagyobb tálban elektromos mixerrel krémesen lágyra.
Öntsük egy formába, fedjük le, és tegyük mélyhűtőbe, amíg megszilárdul. Likőrös erdei gyümölccsel tálaljuk.

Likőrös erdei gyümölcs:

Keverjük össze a hozzávalókat - kivéve az epret - egy nagyobb tálban, fedjük le, és tegyük mélyhűtőbe 3 órára vagy akár egy éjszakára. Csak tálalás előtt keverjük hozzá az epret.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése