Nesselrode fagylalt

Hozzávalók (6 adag):

85 g apróra vágott kandírozott sárgabarack, 2 evőkanál konyak, 300 ml tejszín, 4 tojás szétválasztva, 80 g finom porcukor, 250 g édes gesztenyepüré, pirított mandulapehely.

Sárgabarackszószhoz:

150 g apróra vágott aszalt sárgabarack, 250 ml víz, 310 ml narancslé.

Béleljünk ki a fóliával egy 14x21 cm-es, szögletes püspökkenyérformát. Keverjük össze a sárgabarackot és a konyakot egy kis tálban, majd hagyjuk állni 20 percig. Verjük fel a tejszínt és a tojásfehérjét kemény habbá. A felvert tojásfehérjéhez fokozatosan adjuk hozzá a porcukrot, és addig kevergessük, amíg elolvad.
Ezután öntsük át a keveréket egy nagyobb tálba, majd óvatosan forgassuk bele a tejszínt, a tojássárgáját, a barackos keveréket és a pirított mandulapelyhet.
Öntsük a masszát az előkészített formába, fedjük le, és tegyük mélyhűtőbe, amíg megszilárdul. Borítsuk a fagylaltot egy tálra, és távolítsuk el a fóliát. Szeletekben, sárgabarackszósszal és mandulapehellyel tálaljuk.

A sárgabarackszósz elkészítéséhez keverjük össze a gyümölcsöt és a vizet egy kis lábasban, lassú tűzön, fedő alatt főzzük kb. 10 percig, amíg a sárgabarack megpuhul. Hagyjuk kihűlni. A sárgabarackot turmixoljuk össze a narancslével, majd szűrjük le.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése