Mentafagyi

Hozzávalók (4-6 adag):

275 g cukor, 310 ml víz, maroknyi mentalevél, 80 ml lime-lé, 600 ml tejszínhab.

Keverjük össze a cukrot és a vizet egy közepes lábasban. Lassú tűzön melegítsük fel forralás nélkül, amíg a cukor elolvad.
Főzzük további 5 percig, fedő és keverés nélkül, majd kissé hűtsük le. Keverjük össze alaposan a lime-levet a mentalevelet, illetve a cukros szirupot, amíg pépes lesz.
Nyomjuk át egy műanyag szitán (fontos, mert a fém hatására a menta elszíneződne), és távolítsuk el a mentalevelet.
Öntsük a keveréket egy tepsibe, fedjük le, és tegyük mélyhűtőbe, amíg kissé megszilárdul.
Daraboljuk fel a fagylaltot, és egy nagyobb tálban verjük fel krémesen lágyra elektromos mixerrel.
A tejszínhabot adagonként forgassuk bele a masszába. Öntsük tepsibe, fedjük le, és tegyük mélyhűtőbe, míg megszilárdul.
Daraboljuk fel ismét fagylaltot, és egy nagyobb tálban verjük fel krémesen lágyra elektromos mixerrel. Öntsük formába, fedjük le, és tegyük mélyhűtőbe, amíg megszilárdul. Friss mentalevéllel díszíthetjük a fogyasztás előtt.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése