Mangó- és gyömbérsörbet

375 ml víz, 55 g cukor, 2 kisebb (600 g) mangó, 2 evőkanál citromlé, 2 evőkanál apróra vágott gyömbér, 2 tojásfehérje habja.

Keverjük össze a vizet és a cukrot egy közepes lábasban. Lassú tűzön, forralás nélkül, állandó keverés mellett addig főzzük, amíg a cukor elolvad.
Ezután fedő és keverés nélkül forraljuk fel, majd főzzük további 5 percig, amíg kissé megsűrűsödik. Hagyjuk kihűlni. Tegyük be a hűtőbe.
A mangót, a citromlevet és a gyömbért, valamint a szirupot keverjük krémesre elektromos mixerrel. Öntsuk a keveréket egy tepsibe, fedjük le, és tegyük mélyhűtőbe, amíg kissé megszilárdul. Verjük krémesen lágyra a sörbetet a tojásfehérje habjával egy tálban elektromos mixerrel. Öntsuk formába, fedjük le, és tegyük mélyhűtőbe, amíg megszilárdul.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése