Sárgabarackos fagylalt csokoládés - kókuszos szósszal

110 g aszalt sárgabarack, 125 ml víz, 2 evőkanál cukor, 55 g cukor, 80 ml víz, 3 tojássárgája, 300 ml tejszín.

Csokoládés-kókuszos szószhoz:

60 g étcsokoládé, 125 ml tejszín, 20 g kókuszreszelék.

Keverjük össze a barackot és a 125 ml vizet egy kis lábasban, fedő nélkül főzzük lassú tűzön, amíg a barackok megpuhulnak. Ezután mixeljük krémesre, majd adjuk hozzá a két evőkanál cukrot.
Addig keverjük, amíg egynemű keveréket kapunk.
Hűtsük le szobahőmérsékletűre. Keverjük össze a másik adag vizet (80 ml) és az 55 g cukrot egy kis lábasban, lassú tűzön, forralás nélkül főzzük, amíg a cukor elolvad. Főzzük további 3 percig lassú tűzön, fedő és keverés nélkül.
A tojássárgáját verjük fel krémesre egy kis tálban, folyamatosan adagoljuk hozzá a forró sziruphoz, és addig verjük, amíg megsűrűsödik.
Öntsük át a keveréket egy nagyobb tálba, és adjuk hozzá a sárgabarackos keveréket. Verjük a tejszínt habbá egy kis tálban elektromos mixerrel, majd óvatosan forgassuk bele a keverékbe.
A fagylaltot öntsük át egy tepsibe, fedjük le, és tegyük mélyhűtőbe, amíg kissé megszilárdul.
Daraboljuk fel a fagylaltot, aztán keverjük krémesen lágyra egy nagyobb tálban elektromos mixerrel. Öntsük át egy szögletes püspökkenyérformába, fedjük le, és tegyük mélyhűtőbe, amíg megszilárdul.
Csokoládés-kókuszos szósszal tálaljuk.


Csokoládés-kókuszos szósz elkészítése:

Keverjük össze a hozzávalókat egy kis lábasban. Forralás nélkül, kevergetve addig főzzük, amíg sima, egynemű szószt kapunk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése