Lime fagylalt

2 közepes lime, 1 teáskanál finomra reszelt lime-héj, 80 ml lime-lé, 3 tojás könnyedén felverve, 55 g porcukor, 300 ml tejszín, zöld ételfesték tetszés szerint.

Forraljuk fel a lime-héjat és a lime-levet egy kis lábasban. Főzzük tovább kis lángon, amíg a keverék a felére fő. Hűtsük le.
Verjük fel a tojást és a cukrot egy közepes méretű tűzálló tálban elektromos mixerrel, gőz felett, kb. 10 percig, amíg krémesen sűrű lesz.
Fedjük le fóliával, és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, keverjük össze a lime- és tojáskeveréket.
Verjük habbá a tejszínt egy nagyobb tálban elektromos mixerrel, színezzük ételfestékkel tetszés szerint.
A tejszínhabot könnyedén keverjük bele a fagylaltba. Öntsük a keveréket egy tepsibe, fedjük le, és tegyük mélyhűtőbe, amíg kissé megszilárdul.
Vágjuk fel a fagylaltot darabokra, majd egy nagyobb tálban verjük fel krémesen lágyra elektromos mixerrel.
Öntsük alagútformába, fedjük le, és tegyük mélyhűtőbe, amíg megszilárdul.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése