Jeges licsi, gyömbér és lime

Hozzávalók (6 adag):

450 g konzerv licsi a levével együtt, 625 ml víz, 330 g cukor, 1 teáskanál finomra reszelt friss gyömbér, 1 nagyobb narancs gerezdjeire szedve, 1 teáskanál finomra reszelt citromhéj, 60 ml lime-lé.

A licsi-t szűrjük le, a levét tegyük félre, Keverjük össze a vizet, a cukrot és a kompót-levet egy közepes lábasban. Lassú tűzön melegítsük addig, amíg a cukor elolvad.
Keverjük bele a gyömbért, forraljuk fel fedő nélkül, majd főzzük további 5 percig.
A narancsot szedjük szét gerezdjeire, keverjük a licsi-s sziruphoz a reszelt citromhéjjal és a lime-lével együtt.

Állandó keverés mellett főzzük fedő nélkül további 3 percig, majd hűtsük le.
Öntsük a keveréket egy tepsibe, fedjük le, és tegyük a mélyhűtőbe, amíg megszilárdul.
Vegyük ki, és jól keverjük össze kanállal, Merjük át egy szögletes püspökkenyér-formába, fedjük le, majd tegyük mélyhűtőbe, amíg megszilárdul, licsi-vel tálaljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése