Kivis jégkása

8 db kivi meghámozva és durvára vágva, 220 g cukor, 250 ml száraz fehérbor, 250 ml víz.

A kivit törjük vagy mixeljük pépes állagúra. Nyomjuk át finom szitán, hogy eltávolítsuk a magokat.
Keverjük össze a cukrot és a vizet egy lábasban, majd állandó keverés mellett addig melegítsük forralás nélkül, amíg a cukor elolvad.
Fedő nélkül főzzük még további három percig, majd vegyük le a tűzről. Hagyjuk hűlni kb. 10 percig. Keverjük a pépet és a fehérbort a sziruphoz. Öntsük bele a keveréket formába, fedjük le. Tegyük mélyhűtőbe, amíg a forma szegélye mellett a jégkása megszilárdul.
Kanállal keverjük össze. Adagoljuk kelyhekbe (használhatunk fagylaltos kanalat is). Lefedve tegyük újra mélyhűtőbe, amíg megszilárdul.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése