Datolyaszilva fagylalt

Hozzávalók (6 adag):

4 közepes (900 g) datolyaszilva (más néven hurma), 410 ml tejszín, 60 ml méz, 60 ml tej, 6 tojássárgája, 55 g porcukor.

Béleljünk ki sütőpapírral egy 14x21 cm-es szögletes püspökkenyérformát.
Hámozzuk meg a datolyaszilvát, a húsát zúzzuk pépesre.
A tejszínt, a tejet és a mézet forraljuk fel egy közepes lábasban.
A tojássárgáját és a cukrot elektromos mixerrel dolgozzuk össze krémesen habosra.
Fokozatosan adagoljuk a meleg tejszínes-tejes krémhez.
Állandó keverés mellett melegítsük forralás nélkül, amíg kissé megsűrűsödik.
Vegyük le a tűzről. Öntsük a pudingsűrűségű keveréket formába.
Fedjük le, tegyük mélyhűtőbe, amíg kissé megszilárdul.
Vágjuk a fagylaltot nagyobb darabokra. Egy nagyobb tálban jól keverjük ki elektromos mixerrel, amíg lágy, krémes fagylaltot kapunk.
A keverék felét öntsük az előkészített formába, forgassunk bele 60 ml datolyaszilva-pürét. Öntsük rá a maradék fagylaltot, forgassuk bele a másik 60 ml datolyaszilva-pürét.
Fedjük le, tegyük mélyhűtőbe, amíg megszilárdul. Öntsük a fagylaltot egy tálra, óvatosan húzzuk le róla a sütőpapírt.
Szeleteljük fel, és a maradék datolyaszilva-pürével tálaljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése