Narancsos-marcipános szaloncukor

Hozzávalók (kb. 70-80 darab):
40 dkg hámozott, őrölt mandula, 30 dkg porcukor, narancslekvár, 10 dkg kandírozott narancshéj, őrölt fahéj, 30 dkg étcsokoládé (minimum 60%-os), pár szem keserű mandula őrölve, ha nincs, akkor keserűmandula-aroma

Keverjük össze a mandulát a porcukorral, adjunk hozzá kevés narancslekvárt, hogy gyúrható masszát kapjunk. A lekvárt kis részletekben adagoljuk, miközben gyúrjuk a masszát. Ízesítsük apróra vágott narancshéjjal, kevés fahéjjal és pár csepp mandulaaromával. Csomagoljuk fóliába az így elkészült marcipánmasszát, és tegyük a hűtőbe kb. 1 órára, majd formázzunk belőle szaloncukrokat. Vízfürdő felett olvasszuk fel a csokoládét, villa segítségével egyenként vonjuk be csokival a szaloncukrokat. Tegyük hideg helyre, hogy a csokoládé visszaszilárduljon, majd csomagoljuk.

Elkészítés:
90 perc.
Hűtés: 60 perc.

Forrás: topreceptek.blogspot.com

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése