Mazsolás-mandulás szaloncukor

Hozzávalók:
50 dkg mazsola, 20 dkg őrölt mandula, 10 dkg kókuszreszelék, 1 citrom reszelt héja, csipet őrölt fahéj, 5 dkg méz

Elkészítés:
A mazsolát forró vízzel leforrázzuk, 10 percig hagyjuk ázni, majd szűrjük le, hagyjuk lecsepegni. A mandulát, a kókuszreszeléket, a reszelt citromhéjat, a fahéjat és a mazsolát aprítógéppel morzsalékos masszává dolgozzuk, majd összegyúrjuk a mézzel. Kis gömböket formázunk belőle, meglapogatjuk, hogy megfelelő formája legyen, és tepsire téve néhány órát szikkadni hagyjuk. Megmárthatjuk olvasztott csokoládéban, vagy meghempergethetjük kakaóporban is.

Forrás: mindmegette.hu

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése