Csokis-narancsos csillagok

Hozzávalók (kb. 55 db):
Tésztához:

350 g búzaliszt, 1 csapott teáskanál sütőpor, 100 g porcukor, 1 tasak vanillincukor,
1 narancs reszelt héja, 200 g lágy vaj vagy margarin, 2-3 evőkanál narancslikőr vagy narancslé

Töltelékhez:

200 g narancslekvár, 1 evőkanál narancslikőr vagy narancslé, 100 g étcsokoládé (70%-os kakaótartalmú)

Előkészítés:

A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd félreteszzük.
A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:


A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. (Amennyiben a tészta ragadna, formázzuk gömbbé, tegyük fóliába, és helyezzük kb. fél órára hűtőszekrénybe.)
A tésztát két részre osztjuk, majd két részletben egy enyhén lisztezett munkalapon kb. 4 mm vastagságúra nyújtjuk. Linzer kiszúróformával az egyik lapból kis csillagokat, a másik lapból közepén lukas csillagokat szaggatunk, és a tepsibe helyezzük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 8 perc

A megsült csillagokat egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
A narancslekvárt egy szűrőn átnyomjuk és a narancslikőrrel, vagy a narancslével elkeverjük. A kétféle csillagot kis adag lekvárral összeragasztjuk.
A csokoládét nagyobb darabokra törjük, gőz felett megolvasztjuk, és nyomózacskóba töltjük. A csillagok közepét a kis adag csokoládéval megtöltjük, majd dermedni hagyjuk. A csillagokat jól záródó dobozban, száraz, hűvös helyen hosszú ideig eltarthatjuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése