Angyalpirula - a fehér szaloncukor

Hozzávalók (6 főre):
15 dkg porcukor, 15 dkg hántolt őrölt mandula, 10 dkg lereszelt fehér csokoládé + kb. 25 dkg fehér csoki a mártogatáshoz, 1 tojásfehérje, 2 lime reszelt héja (esetleg citrom), 1 lime leve, 5 dkg apróra vágott kandírozott gyömbér (vagy más)

Egy edényben keverjük össze a porcukrot, mandulát, a lime héját, a gyömbért. Ha citromot használunk, akkor csak egy citrom héját, és a felének a levét tegyük hozzá.
Egy lábasban lassú tüzön (óvatosabbak vízfürdöben) olvasszuk fel a csokit egy-két kanál vízzel, öntsük a száraz keverékre. Robotgéppel lassan dolgozzuk össze.
Verjük fel kis sóval a tojásfehérjét. Adjuk a keverékhez, és jól keverjük el. (Itt nem baj, ha a fehérje összetörik.)
Nagyon kis lángon olvasszuk, kevergessük legalább 15 percig. Akkor jó, ha a porcukor már nem ropog a fogunk alatt, amikor megkóstoljuk.
Zárjuk le, hagyjuk kicsit kihűlni, hogy formálható legyen
Vizes kézzel formázzunk belőle kis szaloncukor méretű tömböket vagy bonbont, mártsuk a felolvasztott maradék csokiba, és rácson csepegtetve vagy sütőpapíron szárítsuk.
Tartalékban azért legyen otthon kicsit több fehér csoki, ha esetleg a bevonathoz nem lenne elég. Attól függ, ki mennyire szereti rajta vastagabban a csokiréteget.

Forrás: topreceptek.blogspot.com

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése