Marcipános szaloncukor különlegesség

(fahéjas-gyömbéres, kókuszos-lime-os)

Hozzávalók:
20 dkg darált mandula, 15 dkg porcukor, 20 dkg csokoládé (lehetőleg jó magas, 50% feletti kakaótartalommal), pár csepp mandulaaroma, víz,
a fahéjas-gyömbéreshez:
fahéj, reszelt gyömbér ízlés szerint
a kókuszos-lime-oshoz:
lime leve és 10 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:
Vízgőz fölött a csokoládét megolvasztjuk. 20 deka darált mandulát összekeverünk 15 dkg porcukorral. Tehetünk bele pár csepp mandulaaromát. Evőkanállal lassan vizet adagolunk hozzá, hogy gyúrható masszát kapunk. Óvatosan a vízzel, hogy a massza jó kemény maradhasson. Ha túl folyós keményíthetjük darált keksszel vagy darált dióval. Ízesítjük a fahéjjal/gyömbérrel vagy lime levével és kókuszreszelékkel. A masszából golyókat formázunk, és bevonjuk őket az olvasztott csokival. Ügyesebbek csinálhatják villával vagy fogpiszkálóra felszúrva, a kezdők egyszerűen kiskanállal kenjék el a masszán a csokit.
Hűtés után csomagolható.

Forrás: mindmegette.hu

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése