Boci torta



Elkészítés: 100 - 120 perc
Sütési hőfok: 150 ℃
Sütési idő: 20 perc

Hozzávalók:
Csokikrém:
2 dl tej, 2 evőkanál kakaópor, 1 tojássárgája, 2 evőkanál liszt, 20 dkg Rama, 8 g édesítő

Egy piskótához:
3 tojás, 6 dkg liszt, 4 evőkanál víz, 50 csepp édesítő, késhegynyi sütőpor,

Elkészítés:

Piskóta: a tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját 30 csepp édesítővel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és vízzel hígítjuk. A végén a maradék édesítővel kemény habbá vert fehérjéket is óvatosan beleforgatjuk. Ramával kikent és lisztezett tortaformában 15-20 perc alatt 150 fokon megsütjük. Csokikrém: a Ramát az édesítővel habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaót és jó alaposan összedolgozzuk, majd hűtőbe tesszük. Ezalatt a tejet a tojássárgával és egy kis édesítővel elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre dolgozzuk. Sűrű krémmé főzzük. Ha kész, kihűtjük és a Ramás krémhez adjuk. Ezzel a krémmel megtöltjük a piskótalapokat. Az 1 csomag habporból, vagy habtejszínből felvert habbal bevonjuk a torta tetejét, amelyre bocimintában csokit tördelünk. A torta oldalát kókuszreszelékkel díszítjük.

A piskótából három lapot sütünk, a megadott hozzávaló egy piskótalapra vonatkozik!

Recept és fotó: Rama sütigyár (Kriszti)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése