Húsvéti citromos torta



Elkészítés: 1 - 50 perc
Sütési hőfok: 180 ℃
Sütési idő: 20 perc

Hozzávalók:

Tészta:
7 tojás, 7 evőkanál cukor, 7 evőkanál liszt, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor

Krém:
4 dl tej, 2 csomag vaníliás pudingpor, 3 citrom leve, 4 tojássárgája, 20 dkg porcukor, 25 dkg margarin

Díszítés:
fondant cukor, oldalára tortadíszítő cukor, vagy csoki

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. A krémhez a tejet a pudingporral, a 3 citrom levével és egynek a lereszelt héjával, a tojássárgákkal, valamint a cukorral eldolgozzuk. Kis lángon, kevergetve sűrűre főzzük. Közben a margarint habosra keverjük és apránként hozzáadjuk a főzött krémet. A piskótát három részre vágjuk és megtöltjük a krémmel. A maradék krémmel a tetejét és az oldalát is bevonjuk, majd ízlés szerint díszítjük.

A krém hamar odakaphat, nagyon kell rá vigyázni!

Recept és fotó: Rama sütigyár (Erika)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése