Puncsos, babapiskótás szelet



Elkészítés: 1 - 50 perc
Sütési hőfok: 180 ℃
Sütési idő: 15 perc

Hozzávalók:
Tészta:
25 dkg liszt, 1 tojás, 8 dkg cukor, 2 evőkanál méz, 2 evőkanál tejföl, 5 dkg margarin, 1 kávéskanál szalalkáli

Krém:
3 csomag puncsízű pudingpor, 7 dl tej, 20 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 1 csomag babapiskóta, rumaroma

Máz:
20 dkg porcukor, 3 evőkanál citromlé, 1 teáskanál málnaszörp, 2 evőkanál olvasztott, hűtött margarin

Elkészítés:

A tésztaalapból 2 lapot sütünk tepsi hátán. A pudingot megfőzzük a tejben, majd kihűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a pudinggal kikeverve lágy krémet készítünk. Az egyik lapra rákenjük a krém felét, arra sorban kirakosgatjuk a babapiskótát, ezt meglocsoljuk rumaromával, majd rákenjük a krém másik felét és rátesszük a másik lapot. A máz elkészítéséhez a porcukrot a citromlével fényesre keverjük, majd belekeverjük a málnaszörpöt és a margarint. Jól kikeverjük, majd bevonjuk vele a tésztát. A máz hamar köt, gyorsan kell vele dolgozni.

Recept és fotó: Rama sütigyár (Erika)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése