Vadgesztenye



Elkészítés: 35 - 40 perc

Hozzávalók:
50 dkg darált háztartási keksz, 20 dkg Rama, 25 dkg gesztenyemassza, 15 dkg porcukor, 2 evőkanál rum, tej, amennyi szükséges

Mártogatáshoz:
olvasztott tortabevonó csoki

Elkészítés:

A kekszhez szitáljuk át a porcukrot, majd a többi hozzávalóval gyúrjuk össze. A tejet csak fokozatosan adjuk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk. A tenyerünkben formázzunk belőle gesztenye nagyságú golyókat. A golyókat fogpiszkáló segítségével kb. háromnegyedig mártsuk az olvasztott csokoládéba. A csokiba mártogatás után sütőpapírra tegyük, mert onnan könnyű leszedni. Ha a csoki megszilárdult, minyonpapírra rakva tálaljuk.

Recept és fotó: No Salty

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése