Kókuszkocka



Elkészítés: 50 perc
Sütési hőfok: 180 ℃
Sütési idő: 40 perc

Hozzávalók:
Tészta:
35 dkg liszt, 1 tasak sütőpor, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 8 dkg Rama, 20 dkg kristálycukor, 1 tasak vaníliás cukor, 2 db tojás, 3 evőkanál méz, 2 dl tej

Máz:
25 dkg Rama, 25 dkg porcukor, 3 evőkanál kakaópor, 8 evőkanál tej, rum vagy rumaroma ízlés szerint, 15 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:

A tepsit kibéleljük sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük 180 C°-ra. A liszttel összekeverjük a sütőport és a szódabikarbónát. A Ramát, a kristálycukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a mézet, azután beledolgozzuk a lisztet, végül a tejet. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 35-40 percig, tűpróbáig sütjük. 10 percig a tepsiben pihentetjük, kiborítva hagyjuk az egészet hűlni, majd kockákra vágjuk. A mázhoz simára keverjük a Ramát a porcukorral és a kakaóporral, apránként hozzáadjuk a tejet, majd mérsékelt tűzön, folyamatosan keverve éppen csak összeforraljuk. Lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a rumot, vagy a rumaromát. A tésztakockákat egyenként belemártjuk a csokis masszába, kissé lecsepegtetjük és kókuszreszelékbe forgatjuk.

Recept és fotó: Rama sütigyár (Tamara)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése