Rumgolyó

Hozzávalók (kb. 60 darab):
Tésztához:


4 tojás (közepes méretű), 100 g porcukor, 1 tasak bourbon vaníliáscukor, 100 g búzaliszt, 20 g kakaó (cukrozatlan), 1 csapott teáskanál sütőpor

Ezenkívül:
100 g étcsokoládé, 125 ml rum, 100 g narancs- vagy baracklekvár

Mázhoz:
2 tasak étcsokis tortabevonó, dekor gyöngy

Előkészítés:
A tepsit (30x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

A tojást a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot, és további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval elkeverjük, a masszához szitáljuk, sima tésztává keverjük. A tésztát a tepsibe töltjük, tetejét elsimítjuk, a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés:kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 10 perc

A megsült süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Az étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk. A kihűlt tésztát egy keverőedénybe jól összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a rumot a lekvárt és a csokoládét, és konyhai robotgéppel jól összedolgozzuk. A masszát 1 órát hűtőszekrénybe téve pihentetjük. Majd a masszából diónyi méretű golyókat formázunk, 1 órára ismét hűtőszekrénybe helyezzük.
A tortabevonókat a tasakon lévő használati utasítás szerint megolvasztjuk. A golyókat a csokoládémázba mártjuk, sütőpapírra fektetjük, majd azonnal, még a máz megszilárdulása előtt Decor Gyönggyel vagy Csoki Drazséval díszítjük.

Tipp:
Jól záródó dobozban egy-két hétig is eltartható.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése