Csupacsoki kocka

Hozzávalók (kb. 12 db):
Tésztához:

50 g lágy vaj, 3 tojás (közepes méretű), 5 evőkanál forró víz, 100 g porcukor, 100 g búzaliszt, 1 késhegynyi sütőpor, 25 g étkezési keményítő, 1 evőkanál kakaó (cukrozatlan), 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék

Töltelékhez:
8-10 evőkanál narancslekvár, 100 g csokoládé reszelék

Mázhoz:
1 étcsokoládés tortabevonó

Előkészítés:
A vajat egy főzőedényben megolvasztjuk, majd hagyjuk hűlni. A tepsit (kb. 40 x 30 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

A tojást és a forró vizet gőz felett a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán habosra verjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, és további 2 percig verjük. A lisztet a sütőporral, az étkezési keményítővel, a kakaóval és a fűszerkeverékkel elkeverjük, a masszához szitáljuk, és hozzákeverjük az megolvasztott vajat, majd sima tésztává keverjük. A tésztát a tepsibe öntjük, tetejét elsimítjuk, a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

A megsült tésztát a sütőpapírral kifordítjuk, sütőrácsra téve hagyjuk hűlni. Majd lehúzzuk tetejéről a sütőpapírt.
A tésztát 3 részre (kb. 30 x 13 cm méretűre) vágjuk. A lekvárt átkeverjük, majd az egyik tésztalapot megkenjük a lekvárral, tetejét a csokoládéreszelék felével megszórjuk. Majd a másik lapot is megkenjük a lekvárral, ráfektetjük a második tésztalapot, és a folyamatot megismételjük. Végül a tetejére helyezzük az utolsó tésztalapot is, kicsit megnyomjuk, és a süteményt tetszőleges méretű kockákra vágjuk. A tortabevonót a tasakon lévő használati utasítás szerint megolvasztjuk, majd lecsorgatjuk vele a sütemény kockákat. Ízlés szerint szórócukorral meghintve tálaljuk.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 12 perc

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése