Mézeskalács alaprecept

Hozzávalók:
125 g folyékony méz, 200 g porcukor, 1 tasak vanillincukor, 150 g lágyvaj vagy margarin, 4 evőkanál tej, 3 csepp mandula aroma, 1 csapott teáskanál fahéj, 400 g liszt, 100 g étkezési keményítő, 2 csapott evőkanál kakaópor, 1 tasak sütőpor

Egy lábasban felmelegítjük a mézet, a cukrot, a vanillincukor, a vajat vagy margarint és a tejet, amíg a méz és a cukor meg nem olvad. A kihűlt masszába belekeverjük a többi hozzávalót, majd belisztezett munkalapon kb. 1/2 cm vastagra nyújtjuk.
Sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütjük a süteményt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 2 – 3 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 10 - 15 perc

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése