Banános joghurt torta

Hozzávalók (kb. 12 darab):
Tésztához:

150 g háztartási vagy mézes keksz, 125 g vaj vagy margarin

Krémhez:
2 tasak zselatin fix, 2 banán, 500 ml natúr krémsajt, 350 ml joghurt, 100 ml tej, 1 tasak vanillincukor, 50 g porcukor, 3 evőkanál cseresznye- vagy meggylekvár

Előkészítés:

A banánt meghámozzuk, vékonyra karikázzuk. Egy tortatálra sütőpapírt fektetünk, majd a kapcsos sütőforma (kb. 26 cm átmérőjű) keretét a tálra helyezzük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

A kekszet egy nejlon tasakba tesszük, végét jól lezárjuk, és egy nyújtófa segítségével jól összemorzsoljuk. A vajat egy főzőedényben felolvasztjuk. Hozzákeverjük a kekszmorzsát, majd az így kapott masszát a forma alján egy kanál segítségével egyenletesen szétnyomkodjuk, és kb. 20 percre a hűtőszekrénybe helyezzük.
A krémsajtot a joghurttal, a tejjel, a vanillincukorral és a porcukorral simára keverjük, majd hozzákeverjük a zselatin fixet.
4 evőkanál krémet a tésztán elsimítunk. A banánkarikákat a krémen egyenletesen elosztjuk úgy, hogy a torta szélén kb. 1 cm-es részt szabadon hagyunk. A maradék krémet a tortán egyenletesen elsimítjuk.
A krém tetejét a lekvárral óvatosan megkenjük. (Ha igazán dekoratív mintát szeretnénk készíteni, tegyünk néhány pacányi lekvárt a krém tetejére, és a lekvárból egy pálcika segítségével húzzunk ki különböző motívumokat, pl. csillagot vagy spirálokat.)
A tortát kb. 2-3 órára helyezzük hűtőszekrénybe.

1 megjegyzés:

Anyatigris írta...

Szia!
Kérlek nézz át ide, van itt egy meglepi neked!:)
http://anyatigristortai.blogspot.com/

Megjegyzés küldése