Narancsos korongok

Hozzávalók (kb. 150 db):
Tésztához:

500 g búzaliszt, 1 tasak sütőpor, 250 g lágy vaj vagy margarin, 4 tojássárgája (közepes méretű), 150 g porcukor, 2 narancs reszelt héja, 100 ml frissen facsart narancslé, 1 csipet só

Mázhoz:
3 evőkanál narancslé, 150 g porcukor, 1 étcsokoládés tortabevonó

Előkészítés:
A tepsit (kb. 40 x 30 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) tésztává keverjük. A tésztát fóliába csomagoljuk, és 1 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
Majd a tésztát enyhén lisztezett munkalapon kb. 3 mm vékony lappá nyújtjuk. A tésztalapot 4 cm átmérőjű kiszúróformával (virág alakú vagy kör formájú) kiszaggatjuk, a formákat az előkészített tepsibe helyezzük, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

A megsült süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
A mázhoz a narancslevet a porcukorral elkeverjük úgy, hogy sima, sűrű mázat kapjuk. A mázzal a sütemények tetejét megkenjük, majd hagyjuk a mázat megszilárdulni. Közben a Tortabevonót a tasakon lévő használati útmutató alapján megolvasztjuk, a tasak sarkát picit levágjuk, és a csoki mázzal a narancs-gerezdeket megrajzoljuk.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 8-10 perc

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése