Erdélyi kókuszos

Elkészítés: 30 perc
Sütési hőfok: 180 ℃
Sütési idő: 15 perc

Hozzávalók:
Fehér tészta:
5 tojásfehérje, 15 dkg cukor, 15 dkg kókuszreszelék, 2 kanál liszt, 1 csomag sütőpor, kis citromlé

Barna tészta:
5 tojásfehérje, 15 dkg cukor, 15 dkg darált dió vagy mogyoró, 3 kanál cukrozatlan kakaópor, 2 kanál liszt, 1 csomag sütőpor

Krém:
10 tojássárgája, 20 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag főzős vaníliás pudingpor, 3 dl tej, 25 dkg margarin

Elkészítés:

A fehér tésztát elkészítjük: a tojásfehérjéből kemény habot verünk, a végén a cukrot is belekeverjük. A kókuszreszeléket a liszttel és a sütőporral összekeverjük, a cukros habba keverjük, majd óvatosan, hogy a hab ne törjön össze, citromlevet csepegtetünk bele. Egy nagy tepsit kikenünk margarinnal, liszttel megszórjuk és a masszát beleöntjük. Előmelegített sütőben, közepes lángon (180 fok) kb. 15 perc alatt megsütjük. Amíg sül, elkészítjük a barna tésztát. A tojásfehérjét habbá verjük, a végén a cukrot is hozzáadjuk. A diót, vagy mogyorót a kakaóval, a liszttel és a sütőporral összekeverjük, majd a habba keverjük. Ugyanúgy sütjük, mint a fehér tésztát. Jöhet a krém: a tojássárgát a cukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük. Először a pudingport és a tejet adjuk hozzá, majd folytonos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a margarint. A krém nagyobb részét a fehér tésztára kenjük. Erre tesszük a barna tésztát, amit a maradék krémmel megkenünk. A tetejére csokireszeléket szórunk. Kockára vágva tálaljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése