Mozart szelet

Hozzávalók:
Kelt tészta:
200 g nagyon lágy vaj, 180 g porcukor, 1 tasak vanillincukor, 6 tojássárgája (közepes méretű), 300 g darált dió, 100 g apróra darabolt csokoládé, 3 evőkanál liszt, 200 g gyors Hermann - tészta, 6 tojásfehérje (közepes méretű)

Krém:
500 ml hideg tejszín, 3 evőkanál porcukor, 3 evőkanál Mozart likőr (csokoládélikőr), 2 tasak habfixáló

Máz:

100 ml Mozart likőr (csokoládélikőr), 1 tasak színtelen tortazselé

Szóráshoz:
Kevés csokoládéforgács

Elkészítés:

A vajat habosra keverjük a porcukorral, a vanillincukorral és a tojássárgájával. A diót elvegyítjük a csokoládéval, a liszttel, és a Hermann-tésztához adjuk. A tojásfehérjét olyan keményre verjük, amíg vágható lesz, majd mindent jól összekeverünk.
A tésztát egyenletesen beleöntjük egy zsiradékkal kikent és belisztezett tepsibe (30 x 35 cm), melyet a sütő alsó felébe tolunk, és a tésztát megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 30 perc

A krémhez a tejszínt felverjük a porcukorral, a Mozart likőrrel és a habfixálóval. A krémet a kihűlt tésztára kenjük, és kanállal kis mélyedéseket alakítunk ki a felszínén.
A mázhoz a Mozart likőrt elkeverjük a tortazselével, és felfőzzük. Levesszük a tűzről, hűlni hagyjuk, amíg sűrűsödni kezd, majd a kialakított mélyedésekben elosztjuk. A végén a süteményt megszórjuk a csokoládéforgácsokkal, és tálalásig hideg helyre tesszük.

Gyors Hermann - tészta:


Hozzávalók:

150 ml langyos tej
Fél tasak Instant Élesztő
3 evőkanál liszt

Elkészítés:

A tejet az élesztővel és a liszttel jól elkeverjük. Letakarva szobahőmérsékleten 24 órát állni hagyjuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése