Baileys hengerek



Hozzávalók:
Piskótatészta:

3 tojássárgája (közepes méretű), 30 g porcukor, 1 tasak vanillincukor, 1 evőkanál víz, 3 tojásfehérje (közepes méretű), 30 g cukor, 60 g liszt

Krém:
100 g nagyon lágy vaj, 200 g olvasztott tejcsokoládé, 50 g olvasztott étcsokoládé, 60 ml Baileys (csokoládélikőr)

Máz:
2 tasak tej tortabevonó

Díszítés:
1 tasak ét tortabevonó

Elkészítés:

A tojássárgáját a porcukorral, a vanillincukorral és a vízzel krémesre keverjük. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a sárgához adjuk. Beleszitáljuk a lisztet, és jól elkeverjük. A masszát egyenletesen egy sütőpapírral kibélelt tepsibe (30x35 cm) öntjük. A tepsit a sütő közepébe toljuk, és a piskótát megsütjük.

Alsó és felsősütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 8 perc

A piskótát azonnal egy cukorral beszórt lapra borítjuk, a sütőpapírt hideg vízzel megkenjük, és óvatosan lehúzzuk. A tésztát egy nedves ruhával letakarjuk és hagyjuk kihűlni.
A krémhez a hozzávalókat egy keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel habosra keverjük. Ezután a krémet egy nyomózsákba töltjük, és harmadát a hosszabbik oldal szélére nyomjuk, majd a piskótalapot annyira feltekerjük, hogy körbefogja a krémet. Az így kapott hengert levágjuk a piskóta többi részéről, majd szorosan papírba csomagoljuk. Ezt a folyamatot még kétszer megismételjük. Mindhárom hengert 3 órára hideg helyre tesszük. A hengereket feldaraboljuk. Ehhez a kést minden vágás előtt forró vízbe mártjuk és megtöröljük. A darabokat fél órára ismét hideg helyre tesszük. A tej tortabevonót a tasakon található utasítás szerint megolvasztjuk, és egy tálkába öntjük. Villa segítségével a darabokat a mázba mártjuk. Ezután felolvasztjuk az ét tortabevonót is és feldíszítjük vele a hengereket.

Forrás: Dr. oetker

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése