Marcipán tallér

Hozzávalók:

Csokoládés krémhez:


150 g étcsokoládé
100 g babapiskóta
1 tasak vanillincukor
2 teáskanál mandula aroma
Kevés porcukor

Marcipános krémhez:

300 g marcipán massza
50 g porcukor
30 g darált pisztácia

Mázhoz:

100 g étcsokoládé
1-2 evőkanál napraforgó olaj
Néhány szem pisztácia

Elkészítés:

A csokoládét nagyobb darabokra törjük, majd gőz felett megolvasztjuk. A babapiskótát egy nejlon tasakba tesszük, jól lezárjuk, és egy nyújtófa segítségével összetörjük, majd egy keverőedénybe tesszük. Hozzáadjuk a megolvasztott csokoládét, a vanillincukrot és a mandula aromát, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) sima masszává keverjük. A masszát egy porcukorral enyhén megszórt munkalapon kb. 20 cm hosszú hengerré formázzuk. A hengert fóliába tekerjük, és fél órára a hűtőszekrénybe helyezzük.
A marcipán masszát a porcukorral összegyúrjuk. A massza egyharmadához hozzáadjuk a darált pisztáciát, és kb. 20 x 14 cm-es lappá nyújtjuk. A maradék marcipánt egy 20 x 16 cm-es lappá nyújtjuk. A csokoládés hengert hosszában a pisztáciás marcipánlapra helyezzük, és óvatosan feltekerjük. Végeit benyomkodjuk. Az így kapott hengert hosszában a másik marcipánlapra helyezzük, és szorosan feltekerjük. Végeit ismét benyomkodjuk. Végül az egészet fóliába tekerjük, és kb. egy órára hűtőszekrénybe helyezzük.
A mázhoz a csokoládét gőz felett megolvasztjuk, az olajjal elkeverjük. A csokis-marcipános hengerről eltávolítjuk a fóliát, és a kb. 1,5 cm vastagságú szeletekre vágjuk. A tallérokat egy villa segítségével a csokoládéba mártjuk, majd sütőpapírra helyezzük, és a csokoládé megszilárdulása előtt fél pisztácia szemmel díszítjük.

Tipp:

Babapiskóta helyett használhatunk azonos mennyiségű mézes kekszet is.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése