Narancsos kuglóf

(kb. 12 szelet)

Hozzávalók:


350 g búzaliszt
50 g étkezési keményítő
1 tasak sütőpor
200 g porcukor
1 tasak vanillincukor
1 narancs reszelt héja
250 g lágy vaj vagy margarin
5 tojás (közepes méretű)
1 narancs kifacsart leve (kb. 50 ml)
100 g mazsola vagy bármilyen kandírozott gyümölcs

Díszítéshez:

Kevés porcukor

Előkészítés:

A kuglóf sütőformát kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

A lisztet a keményítővel és a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. A tésztát a kuglófformába töltjük, és süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 55 perc

A megsült süteményt 10 percig a sütőformában hagyjuk, majd egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
A kuglófot díszítésként porcukorral hintjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése