Tésztához:
40 dkg liszt
1 tasak sütőpor
8 dkg vaj/margarin
20 dkg kristálycukor
1 tasak vaníliás cukor
2 tojás
3 evőkanál híg méz
2 dl tej
A mázhoz:
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
3 evőkanál kakaópor
8 evőkanál tej
1/2 dl rum
Elkészítés:
A liszttel összekeverjük a sütőport. A vajat, a kristálycukrot és a vaníliás cukrot kikeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, a mézet, azután a lisztet és végül a tejet.
A masszát a sütőpapíros tepsibe öntjük, és 35-40 percig sütjük. 10 percig a tepsiben pihentetjük, majd kiborítva hagyjuk az egészet kihűlni, és 4x4 centis kockákra vágjuk.
A mázhoz simára keverjük a vajat a porcukorral és a kakaóporral, hozzáadjuk a tejet, majd mérsékelt tűzön, folyamatosan keverve összeforraljuk. Lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a rumot, vagy rumaromát.
A tésztakockákat egyenként belemártjuk a csokis masszába, lecsepegtetjük, és a kókuszreszelékbe forgatjuk, majd tálcára tesszük.
Aznap isteni, de némi tárolás után is megállja a helyét!
Forrás: Diával főzni jó, ill. Andi konyhája
A mellékelt képek a Diával főzni jó oldalról vannak.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése