Az igazi ropogós fagyitölcsér

Hozzávalók (5 rendes méretű tölcsér):

25 g rétesliszt
25 g finomliszt
25 g vaj
25 g porcukor
1 púpos kávéskanál kakaópor (elhagyható vagy helyette méz)
csipet só
késhegynyi sütőpor
1 tojásfehérje

Elkészítés:

Az ostyasütővasat a gázon felmelegítem.
Összeöntöm a liszteket, porcukrot, sütőport, kakaót, sót, megkeverem. Hozzáteszem a fehérjét. A vajat meglágyítom, azt is beleteszem, és villával összekeverem.
Az ostyasütőre helyezek 1 teáskanál masszát, összecsukom, kissé(!) meg is nyomom, hogy ne legyen túl vastag, és lehúzom a lángról. Összesen kb. egy percig sütöm. Felnyitom, és késsel elkezdem lefejteni, közben már tekerem is fel. Vigyázni kell, nehogy megégessen a sütő! Leveszem a tölcsért, ekkor már megfoghatóan forró csak, a végét összecsípem (ne folyjon ki a fagyi), még egy kissé tartom, hogy összetekeredve maradjon (10 másodpercnél nem több idő). Megint melegítek a vason, majd újabb ostyát sütök, ugyanígy.
A tölcsérvégeket alufóliával lezárva pár csepp olvasztott csokival is tölthetjük, hogy csokidugó keletkezzen bennük (összecsípés helyett).




Forrás és a kép: Anya főztje




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése