Forró csoki

Hozzávalók:

3 evőkanál kakaó vagy karob por
1/3 mokkáskanál stevia por (stevioside)
1-1,25 liter gabonatej (zabtej)
2 evőkanál méz
1 mokkáskanál őrölt vanília

Elkészítés:
Keverjük össze a kakaó (karob) port és a stevia port egy lábasban. Adjunk hozzá 1dl zabtejet, és keverjük addig, amíg krémes állagú nem lesz. Az így kapott krémet fokozatosan hígítsuk fel további 1-1,5dl zabtejjel.
Az egészet tegyük fel a tűzre, adjuk hozzá a mézet és forralljuk lassú tűzön 2-3 percig, vigyázva, hogy nehogy odaégjen. Adjuk hozzá a maradék tejet ízlésünknek megfelelő mennyiségben. A végén tegyük bele a vaníliát és melegítsük a kívánt hőmérsékletre. Ha csepegtetünk bele a végén 2-3 csepp borsmenta illóolajat, akkor kiváló "aftereight " ízhatást kapunk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése